Страница 2 из 2 Первая 12
Показано с 21 по 25 из 25.

Почистил с CCleaner и началось...

Junior Member Репутация
    Вес репутации
    60
    Рекомендую отказаться от Кклеанер для чистки реестра.
    Повреждены три компа. У меня ноут и комп на ВинХРсп3. Еще аналогичная ситуация у незнакомого мне человека в сети. Сошлись на мнении что покарежил Кклинер.
    Появляется ошибки при залогинивании о файле подкачки.
    Ни регулированием оного, ни правкой прав, ни десятком других способов не лечится.
    Даже sfc/scannaw не помог.
    До этого очень доверял программе, несколько лет использовал.

2. Будь в курсе!
    Реклама на VirusInfo

Надоело быть жертвой? Стань профи по информационной безопасности, получай самую свежую информацию об угрозах и средствах защиты от ведущего российского аналитического центра Anti-Malware.ru:

Anti-Malware Telegram

Junior Member Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация
    Вес репутации
    105

что НЕ надо делать с помощью Ccleaner

никогда не включайте очистку свободного места MFT!
    (по крайней мере, на системном разделе)
    как известно, NTFS хранит в MFT мелкие файлы поэтому, после очистки ваша система не загрузится или будет криво работать (зависит от степени фрагментации и количества свободного места на разделе/диске)
    в остальном программа хорошо дополняет функции AVZ по очистке от мусора в системе/реестре

Junior Member Репутация
    Вес репутации
    60
    Br0m, чтото глянул свою версию ССлинера, не нашел там именно такого...

Junior Member Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация
    Вес репутации
    105
    Цитата Сообщение от C0NSUL Посмотреть сообщение
    Br0m, чтото глянул свою версию ССлинера, не нашел там именно такого...
    ознакомьтесь, http://www.piriform.com/blog/2009/12/23/ccleaner-v227 и распишитесь
    а чтобы держать софт под Windows в актуальном состоянии полезен
    Secunia Personal Software Inspector http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal/
    не apt но все-таки...

Senior Member Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Репутация Аватар для Matias
    Вес репутации
    418
    Цитата Сообщение от C0NSUL Посмотреть сообщение
    Рекомендую отказаться от Кклеанер для чистки реестра.
    На некоторых зарубежных форумах давно не рекомендуют пользоваться какими-либо программами для чистки реестра. Вот цитата с форума Bleepingcomputer
    Bleeping Computer DOES NOT recommend the use of registry cleaners/optimizers for several reasons:

• Registry cleaners are extremely powerful applications that can damage the registry by using aggressive cleaning routines and cause your computer to become unbootable.

The Windows registry is a central repository (database) for storing configuration data, user settings and machine-dependent settings, and options for the operating system. It contains information and settings for all hardware, software, users, and preferences. Whenever a user makes changes to settings, file associations, system policies, or installed software, the changes are reflected and stored in this repository. The registry is a crucial component because it is where Windows "remembers" all this information, how it works together, how Windows boots the system and what files it uses when it does. The registry is also a vulnerable subsystem, in that relatively small changes done incorrectly can render the system inoperable. For a more detailed explanation, read Understanding The Registry.

• Not all registry cleaners are created equal. There are a number of them available but they do not all work entirely the same way. Each vendor uses different criteria as to what constitutes a "bad entry". One cleaner may find entries on your system that will not cause problems when removed, another may not find the same entries, and still another may want to remove entries required for a program to work.

• Not all registry cleaners create a backup of the registry before making changes. If the changes prevent the system from booting up, then there is no backup available to restore it in order to regain functionality. A backup of the registry is essential BEFORE making any changes to the registry.

• Improperly removing registry entries can hamper malware disinfection and make the removal process more difficult if your computer becomes infected. For example, removing malware related registry entries before the infection is properly identified can contribute to system instability and even make the malware undetectable to removal tools.

• The usefulness of cleaning the registry is highly overrated and can be dangerous. In most cases, using a cleaner to remove obsolete, invalid, and erroneous entries does not affect system performance but it can result in "unpredictable results".

Unless you have a particular problem that requires a registry edit to correct it, I would suggest you leave the registry alone. Using registry cleaning tools unnecessarily or incorrectly could lead to disastrous effects on your operating system such as preventing it from ever starting again. For routine use, the benefits to your computer are negligible while the potential risks are great.
    Последний раз редактировалось Matias; 23.01.2010 в 17:32.

Страница 2 из 2 Первая 12